24-02-2018

Mooi einde van het showseizoen. Met 2 Hollanders meegedaan met de open kampioenstentoonstelling van Zuid Holland. Werd gehouden in Noordwijk, georganiseerd door PKV Lisse, ivm hun 100 jarig bestaan .

De jonge ram had ZG 6 en F 7 , 13 punten. En de oude ram had F 7 en F 7 , 14 punten. Deze werd raskampioen .

Laat het fokseizoen maar beginnen, altijd een hele mooie tijd. Bij thuiskomst lag er een mooi nestje jonge Hollanders. ??????

17-02-2018

Mijn dieren zijn weer keurig thuisgebracht door Piet. Kon er door flinke griep vandaag helaas niet bij de tekeningrassenshow zijn.

In de mooie hal in tiel . Heel erg jammer. Je kijkt er het hele jaar naar uit.

Mijn dieren hebben het geweldig gedaan. Waren ook allemaal in topconditie ( beter dan de baas ?)

3 × 1F 96.5 en 2 x F 96.
Beste collectie Hollanders , 3 dieren...
Beste Hollander op 1na
Beste zwarte ram en voedster
Beste oude ram
Beste voedster

En voor het 4 tal van de Hollanderclub 385.5 punten. Voor de 2e keer op rij, winnaar van de  hollanderclubbokaal. waar ik enorm trots op ben.

Nogmaals jammer dat ik er niet bij kon zijn.

maar bij thuiskomst was de verassing extra groot.
Mijn vrouw roos heeft de dieren weer lekker in de hokken gedaan en verzorgd .

20-01-2018

Met 3 Hollanders meegedaan met de open provinciale tentoonstelling Zuid  Holland , te  Boskoop. Alle drie brachten ze het niet verder dan 94.5 punten Allemaal een ZG predikaat dus. Mijn  inziens verdienden ze allemaal het F predikaat , maar de keurmeester zag dat deze dag anders. We kunnen er niets aan veranderen, en volgende keer beter. Het was een prachtige show op een supermooie locatie , met veel publiek.

 

 

17-12-2017

Net terug uit Wychen. De Gelderlandshow. Voor mij de eerste keer als inzender, ivm het verplaatsen van de Provinciale TT van Zuid Holland naar Januari. Behoorlijk eind van huis toch wel. Was weer leuk en weer even met vele fokkers bijgepraat. Mijn Hollanders hebben het goed gedaan. 3 x F en 3 x ZG. Een jonge ram van de 6e maand scoorde de 1eF. Mocht ook nog op de foto van de huisfotograaf Willem hoekstra.

10-11-2017

Fraaiste konijn van de gezamenlijke verenigingstentoonstelling . Hollander Zwart voedster oud 5NF -305 1F 96.5. Bijzondere is dat deze voedster ( ook als oude voedster ) de show in 2016 won. Ben daar best trots mee. Verder nog 15 dieren ingestuurd, al mijn konijnen hadden een zg of F predikaat. Uiterst tevreden weer.

7-10-2017

Vandaag jongdierendag gehad bij onze buurvereniging Katwijk. Zelf moest ik werken, maar mijn vrouw Roos, heeft even deze twee Kleurdwergen ingekooid. Ram en voedster. Beide diertjes zijn zeer positief gekeurd en scoorde beide het F predikaat.Het rammetje werd 2e van de keurmeester zijn keurin. Ik fok de Kleurdwergjes op zeer kleine schaal, dit waren de enige twee diertjes, die ik aangehouden heb. Moeten zich nog verder ontwikkelen in kleur. Leuke diertjes om mee vooruit te kunnen.

02-09-2017

De eerste Jongdierendag van dit nieuwe seizoen zit er weer op. We doen dit al tientallen jaren met verschillende verenigingen uit de omgeving. Bij tuincentrum Oosteinde te Hillegom.

Deze keer 6 Hollanders ingeschreven. Waarvan 3 maal F en 3 maal ZG.

Een jonge zwarte voedster van mij werd mooiste konijn van de show. En een zwarte jonge voedster werd 1e van de keurmeester en een blauwe jonge ram van mij werd 2e van de keurmeester. Een mooiere start van het seizoen kan je niet wensen. Voldaan naar huis en laat het showseizoen maar beginnen.

Mooiere afsluiting van de dag kan je niet wensen. 40 jaar lidmaatschap, en dan wordt je ook nog algemeen kampioen met een jonge zwarte Hollander voedster van Maart.

24 -06-2017

Onderweg naar Tiel. De jaarlijkse Hollanderclubdag. Ik heb zelf 6 Hollanders ingeschreven. We gaan er een mooie dag van maken. Gelukkig rijdt en tilt mijn vrouw Roos , want dat gaat mij nog niet lukken.

 Weer thuis van een leuke en gezellige dag.Veel fokkers gesproken. , helaas kan je op zo'n dag niet iedereen spreken. Dag vliegt voorbij.

Mooie resultaten behaald met mijn dieren. 3x F en 3x ZG . Door verschillende keurmeesters zijn mijn dieren gekeurd .Resultaten 1E , 3e, 4e, 5e van de Keurmeester.

Ook was ik dit jaar winnaar van de Hollanderclub bokaal seizoen 2016/ 2017. Waar ik bijzonder trots op ben .

18-02-2017

Vandaag een leuke dag gehad in Tiel. Op stap geweest met mijn dieren naar de 23e Tekeningrassenshow .Altijd een mooie dag met deelname van tekeningfokkers uit het hele land. Weer hele mooie resultaten behaald. Een jonge Zwarte Hollander ram (6NF-311) van mij werd de mooiste Hollander, met een 1F 97. Dit is de broer van de Zwarte voedster    6NF-312, die de beste Hollander werd op de Championshow.

Tevens had ik ook de beste collectie Hollanders (beste drietal ) Weer een mooie afsluiting van het seizoen. Nu is het show seizoen afgelopen en gaan we weer een mooi fokseizoen tegemoet. Met hopelijk mooie jonge konijntjes en het opgroeien daarvan.

26-01-2017

Vandaag een dagje geweest in Nieuwegein op de Championshow.
Met prachtige resultaten.
Een jonge zwarte Hollander voedster van mij werd de beste in het ras met 1F 96.5. En werd uiteindelijk 3e van de tekeningrassen. Verder 1F 95.5 - 2F 95.5 -F 95 -ZG 93.5 .En bij de NHD een ZG 93 5
Dik tevreden.

17-12-2016

Deze keer deelgenomen aan de Provinciale Tentoonstelling van Zuid Holland. Helaas zonder kippen, siervogels en eenden.Dit vanwege het vervoersverbod ivm de vogelgriep. Kwam weer goed uit de bus met mijn Hollanders 2e en 3e van het ras en de beste zwarte , waarvoor een gouden medaille. Er waren rond de 45 Hollanders ingestuurd. Bij de Nederlandse Hangoordwergen had ik twee rammetjes ingestuurd een bruine en een bruin bonte. De bruine ram werd met F 96 tweede van het ras, waarvan een ruim 40 ingezonden waren.De bruine bonte , werd de beste bonte in het ras. Weer mooie successen behaald met mijn dieren.

11-11-2016

Een oude voedster  van  mij ,de Hollander Zwart 5NF-305 ,werd het mooiste konijn van de tentoonstelling van mijn club NPKV met 1F 96.5

5-11-2016

Deelgenomen aan de Flevoshow te Dronten, een flinke reis, omdat ik om moest rijden en de weg was afgezet. Mooie locatie met heel veel inzenders. Flink aantal Hollanders rond de 100 en nog veel meer NHD ingezonden. Mijn dieren deden het goed .Een jonge Zwarte Hollander ram , de 6NF-501 , werd zelfs bekroond met ee F97 . Heel best resultaat en werd daardoor besyte van de C klasse van de  Hollanderclub. Volgend jaar weer van de partij.

12-03-2011

 

Al een hele tijd verzuimt om iets te schrijven. Inmiddels hebben we weer een aantal shows achter de rug. Ten eerste de Bondsshow van de konijnen. Dit was de derde week van januari 2011, in een nieuwe locatie, nl Home Box te Nieuwegein. Een mooi locatie , alleen is het altijd even wennen , voordat het weer vertrouwd aanvoelt.  Het opvallende van deze hal is , dat hij een verdieping heeft. Hier waren de geverderde vrienden te bewonderen. De konijnen en cavia's stonden op de begane grond. Alles was keurig verzorgd en zag er netjes uit.Ik had 5 Hollanders ingestuurd in Zwart en Blauw, ze draaide 2 maal F en 3 maal ZG. Vond het zelf wat teleurstellend, had hoger verwacht. Mijn dieren deden deze keer niet mee voor de mooiste Hollander.Kan niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Bij de NHD had ik een Bruin-Bont rammetje ingestuurd. Een leuk ding met uitstraling, hij haalde net de F niet , scoorde ZG 94,5.

 

Mijn dochter Kim had twee bruine Kleurdwergen ingestuurd. Een jong rammetje haalde ZG 94 en een jonge voedster haalde F 96. Ze werd hiermee de beste Bruine Kleurdwerg, er zaten er zo'n kleine 30 stuks, en werd tevens de beste van de keurmeester. Dat was natuurlijk prachtig voor haar en haalde hiermee weer diverse eremetaal, Championvaandel en geldprijsjes. Het diertje kwam ook nog ver op de eindrondetafel van de Kleurdwergenclub, ik meen tweede of derde. Dit is natuurlijk heel mooi, tussen al die grote ,oude ,grijze mannelijk "geweld" .

 

Ook heb ik weer voor de 17e keer meegedaan met de Tekeningrassenshow te Veenendaal. Dit was op 26 februari 2011.Altijd een gezellige eendagskeuring. De dieren gaan s'morgens in hun kooi en s'middags mogen ze weer mee naar huis. Altijd veel animo van de Tekeningfokkers in ons land.145 Hollanders deden mee van totaal zo'n 385 tekeningrassen. Ik had 3 rammen mee, deze draaide 2 maal F en 1 keer ZG. Kon hier goed mee leven.

 

Inmiddels zijn er weer een aantal jonge Hollanders geboren. Bij de NHD wil het nog niet, wachten op betere tijden. Bij de kleurdwergen heeft Kim een nestje van 3 liggen. Dus de fok 2011 is weer op gang gekomen. 

 

24-12-2010

We zijn al weer een paar maanden verder. We hebben weer een paar shows achter de rug. Eerste onze eigen clubshow van de  N.P.K.V, waar ik voorzitter van ben. Deze was in November week 45.We hadden een mooi aantal ingeschreven dieren,312 stuks , waarvan 170 konijnen .Zelf had ik daar 18 Hollanders en NHD ingestuurd. De Hollanders hadden allemaal ZG of F. Een Zwarte oude ram kreeg F97 en werd beste van de keurmeester en werd tevens mooiste konijn op 1 na van de show. Bij de  NHD G, ZG en F, waarvan een bruine voedster 3e werd van de keurmeester. Mijn dochter Kim deed het weer erg goed met haar bruine Kleurdwergen, 5 diertjes ingestuurd , met 1 maal G , 3 maal ZG en een F .Dit F jonge voedstertje werd mooiste konijn van een jeuglid. Dus weer heel knap gedaan.

 

Toen hadden we eind November de Bollenstreekshow in Lisse. Een open tentoonstelling, dus deelname uit het hele land is mogelijk. Zelf had ik 9 hollanders ingeschreven, deze hebben het buitengewoon goed gedaan. Van de 9 dieren had ik 8 maal F en 1 maal ZG .Er waren 39 Hollanders ingeschreven, mijn dieren eindige op de eerste 3 plaatsen. Een jonge Blauwe ram van mij werd de beste Hollander met  F96.5. Kim had 3 Kleurdwergen meegenomen, deze keer ging het wat minder. Er was een speciale afdeling voor de jeugdleden, waarvoor ook extra prijsjes waren te verdienen. Ze had een G een Zg en een O (onvoldoende ) .Dit diertje was 20 gram te zwaar, boven de standaardeisen, vandaar deze (on) verdiende O.  "Tentoonstellen " is ook weleens "Teleurstellen" zeggen wij weleens als fokkers. Dit weet zij dan ook heel goed , want het is haar met de paplepel ingegoten, en bij papa gaat het ook niet altijd naar verwachting. Volgende keer beter  !

 

En de volgende keer ging ook veel beter. We zijn toen naar de Provinciale Tentoonstelling Zuid Holland in Boskoop geweest. Deze was 16 tot 18 december. Kim had 3 diertjes ingestuurd en kwam heel goed voor de dag. 2 maal F en een net geen F , nl een ZG 94,5. (Een F predikaat begint bij 95 van de 100 punten) Met een jong rammetje verdiende ze 5 prijzen en werd daarmee mooiste op 1 na van de jeugd. Zelf had ik 4 dieren mee, 3 maal F en 1 keer een Zg. Mijn zwarte ram werd met F 96 derde van de 41 Hollanders. Al met al een prima weekend, alleen de weersomstandigheden werkten niet mee. Hevige sneeuwval en slecht begaanbare wegen. Daarom zijn we niet met de opening geweest ( bijna niemand hoorde ik later ) en konden we alleen zatermiddag een paar uurtjes kijken en de dieren weer mee naar huis nemen. Dit is eigenlijk te kort om alles zo'n beetje te bekijken. Want ook andere konijnenrassen en diergroepen hebben mijn interesse.Je komt ook veel bekende tegen en maakt uiteraard een praatje, wat ook tijd kost .Maar de hobby ook weer leuk maakt. Mensen met dezelfde interesses.

 

Voor iedereen hele fijne kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar.Met veel geluk en vooral gezondheid voor 2011 .

Enne , bij de jaarwisseling, kijk uit met vuurwerk en houdt rekening met de dieren ( konijnen).

 

Wil en Familie

 

19-10-2010

Inmiddels zijn we al weer een paar maanden verder en hebben we weer verschillende uitstapjes gemaakt met de konijnen. Ten eerste de gezamenlijke jongdierendag met 5 verenigingen uit de bollenstreek. Ik had een paar hollanders ingeschreven deze kwamen niet hoger dan ZG 94,5 punten. Mijn inziens waren enkele dieren te laag beoordeeld en sloeg de ambtenerende keurmeester hier de plank goed mis, laten we maar zeggen dat hij zijn dag niet had.

Mijn dochter Kim deed het geweldig met haar eerste jongdierendag , ze had 2 jonge Bruine kleurdwerg voedsters ingeschreven, de ene had ZG 94 en de andere F 95 , dit diertje werd tevens mooiste konijn van een jeugdlid. Een mooie grote beker werd aan haar uitgereikt. Natuurlijk trots, maar ze vond

nog het mooiste dat ze haar vader had verslagen, deze kwam tenslotte niet verder dan ZG 94,5.  Dit werd mij even terloops telefonisch medegedeeld, terwijl ik zelf in Veenendaal aanwezig was, waar de jublieumshow werd gehouden van de Nederlandse Hangoordwergen Club. Ik was natuurlijk ook erg trots

en bij thuiskomst uit Veenendaal hebben we alles nog eens lekker doorgesproken en gelachen.

 

Zoals ik hierboven al mededeelde, was ik in Veenendaal. Een ware happening, waar zo'n kleine 800 NHD aanwezig waren. Natuurlijk ook vele fokkers uit alle windstreken van ons kikkerlandje. Maar ook veel sportvrienden (innen) uit Duitsland, Belgie en Engeland.Dit jaar was het een jubileumshow , namelijk het 40 jarig bestaan van de club. Alles verliep vlotjes en was een erg gezellige en lange dag. Zolas bij een feestje hoort kregen

we koffie met gebak , s'middags lunch en tegen de avond afgesloten met een BBQ. Allemaal prima geregeld, chapeau voor de organisatie.

 

Ik had een aantal Bruine en Bruin-bont NHD ingeschreven, ze kwamen echter niet hoger dan een G 91.5. Sommige diertjes had ik zeker hoger ingeschat

dus stelde wat teleur. Veel waren nog erg jong en waren nog niet super mooi in pels. Maar voor mezelf weet ik gelukkig dat er meer potentie inzit. Ze zijn in ieder geval m.i. weer een stukje verbeterd in kwaliteit ten opzichte van vorig jaar.

 

De eerst officiele tentoonstelling zit er weer op. Dit was de Aar Rijn en Gouweshow te Nieuwkoop in het weekend van 8 en 9 Oktober. Een mooi en gezellige tentoonstelling, met rond de 700 dieren. Ik had hier aantal Hollanders en NHD ingestuurd en mijn dochter Kim drie Kleurdwergen. We zijn thuisgekomen

met mooie resultaten. Bij de Hollanders werd een jonge Blauwe ram met F 95 , van mij tweede van de 23 ingeschreven Hollanders. Er waren zo'n 70 NHD

ingeschreven. De mooiste werd een jonge Bruin-bonte voedster van mij met F 95,5  .Dit is natuurlijk wel heel erg leuk, zeker omdat het een geheel nieuwe kleurslag is op de NHD. Mijn dochter Kim , deed het weer uitstekend. Twee keer ZG 94 en weer een F 95,5. Ze werd met dit diertje weer de mooiste van de jeugd, waar meer concurrentie was. Ze mocht met de opening naar voren komen en werd aan haar een mooie beker overhandigd door de wethouder van de gemeente , die de tentoonstelling opende. Trots en met een glimlach op de foto , weer papa verslagen. :-(  .Dit werd er natuurlijk ook nog eens

flink ingewreven door fokkersvrienden en omstanders. Maar papa , was natuurlijk ook stiekem apetrots op zijn dochter. -;)  Zaterdagmiddag was het ook nog

heel gezellig en hebben we na een drankje en hapje flink gelachen met elkaar als fokkersvrienden. Met het rad van avontuur , werden ook veel prijzen

gewonnen aan onze tafel. Moe en voldaan hebben we onze dieren weer uitgekooid en zijn we weer huiswaarts gekeerd. Zeker weer te gast volgend jaar.

 

14-08-2010

De vakantie zit er weer op en gaat het werkzame leven weer beginnen. Lekker extra tijd gehad voor de dieren. Daardoor ook veel meer tijd om de dieren te observeren en te selecteren.

Een aantal jonge dieren zijn dan ook van eigenaar gewisseld. Veel kinderen zijn er geweest om een jong konijntje op te halen.Leuk altijd de blijde gezichtjes en de vaak mooie opmerkingen die ze spontaan maken.

Ook zijn er dieren naar fokkers verhuisd in binnen- en buitenland en er gaan nog een aantal dieren weg.

 

Enorm veel vraag naar Bruine NHD , maar ik heb maar een paar nestjes gefokt en kan niet iedereen aan de vraag voldoen. Het moeten natuurlijk ook wel diertjes zijn waar potentie in zit en de nieuwe kleurslag op de NHD vooruit brengt. We moeten wel stapjes vooruit maken en niet achteruit. We zijn er nog lang niet met deze nieuwe kleurslag , dus we moeten verder bouwen en kleuren.

 

Tijdens mijn vakantie heb ik ook nog een bezoek gebracht bij fokkers in Limburg , altijd leuk en leerzaam om een bij een ander in zijn "keuken" te kijken.

Op 28 augustus hebben we weer onze gezamenlijke jongdierendag van 5 verenigingen uit de  Bollenstreek, daar gaan een aantal Hollanders naartoe en een paar Kleurdwergen van mijn dochter Kim. Voor haar is het haar eerste JD , dus altijd spannend hoe haar zelfgefokte diertjes het er van afbrengen. Zelf ben ik niet aanwezig , maar reis ik af met een paar fokkersvrienden naar Veenendaal. Waar op dezelfde zaterdag 28 Augustus, de jaarlijkse Nederlandse Hangoordwergen clubdag wordt gehouden. Dit betreft ook een Jubileumshow , 40 jaar, dus reden voor een feestje. Een mooie en gezellige dag , met als afsluiting een BBQ. Hier zal ik aanwezig zijn met een aantal Bruine Hangoordwergen .Totaal zullen er zo'n 700 NHD te bewonderen zijn.

 

22-06-2010

Zaterdag 19 Juni hadden we weer onze jaarlijkse Fokkersdag van de Hollanderclub. Altijd een gezellige en druk bezette dag.Eerst vergaderen en daarna keuring van de ingeschreven dieren. Er waren dit jaar totaal 239 inschrijvingen. Gekeurd door 12 keurmeesters. Mijn dieren hebben het weer fantastisch gedaan. Van de 6 inschreven Hollanders had ik 3 maal Fraai en 3 maal Zeer Goed. Twee van mijn dieren , een Zwarte voedster en een Beige ram werden beste Hollander van de keurmeester. Dus kwamen deze ook op de HEP tafel ( HoofdErePrijzen ) De voedster kreeg 3 maal een 9 en de ram 3 maal een 8 toebedeeld van de 3 keurmeesters. Al met al met een heel tevreden en voldaan gevoel huiswaarts gekeerd. Met de fok van de NHD gaat het een stuk beter, er zijn een paar nestjes geboren. Geduld is een schone zaak, wat we niet altijd hebben, als fokker. Maar als de dagen gaan lengen en de temperatuur omhoog gaat. Dan gaat fokken met Dwergrassen, altijd veel voorspoediger. Ook heeft mijn dochter , gelukkig weer een nestje van 2 Bruine Kleurdwergen. Ze doen het erg goed, en zijn lekkere dikke bolletjes ( zo zij ze noemt ;-)

 

 

29-05-2010

De fok gaat voorspoedig bij de Hollanders. Er zijn weer een aantal mooie diertjes geboren. Nu alles nog laten opgroeien.

Bij de NHD is het wat minder , tot op heden pas twee nestjes. Er zijn nog wel voedsters drachtig, dus we hopen op betere tijden. 

 

Mijn dochter KIM , treed in mijn voetsporen. Ze wilde ook konijnen gaan fokken. Maar dan de Kleurdwerg met Hollandertekening.

Ik weet dat deze heel zeldzaam zijn in Nederland en de kwaliteit is ook niet geweldig.

Na enig speurwerk , via mijn fokkersvrienden en kennisenkring is het me niet gelukt om aan een paar mooie diertjes te komen.

Ik heb haar de standaard gegeven en nog enkele andere konijnenboeken om uit te zoeken wat ze dan

een mooi ras en kleur vond. Haar keus viel op de Kleurdwerg  Bruin. Ook geen eenvoudige opgaaf voor papa, ook deze kleur wordt niet meer zo veel gefokt in

Nederland. Maar gelukkig ben ik hier wel in geslaagd en heb een paar mooie startdiertjes voor haar kunnen kopen.

 

Met de fok van de Kleurdwergen gaat het helaas wat minder, wel jongen , maar dood in het nestje en jongen met de Lethaalfactor ( dodelijk ).

Een jong hebben we kunnen redden, deze is bij een  Hollander grootgebracht. Maar we houden hoop op betere tijden.

 

Binnenkort hebben we de fokkersdag van de Hollanderclub, 19 juni .

Altijd een machtig mooie en gezellige dag, waar de contacten weer aangescherpt worden en

nieuwe contacten gemaakt met Hollanderfokkers uit het hele land. Eerst vergadering en daarna keuring van de dieren.

 

28-02-2010

Lange tijd niets geschreven. Veel gebeurd is de tussentijd. Het eerste nestje Hollanders zwart is geboren ,begin Januari.

Weer een nieuwe start van het fokseizoen 2010.

 

De NHD Bruin en Bruin bont zijn ter erkenning gestuurd in Utrecht , tijdens de Championshow. Met nog twee andere fokkers hebben we gezamenlijk

7 dieren gebracht. De kwaliteit was dusdanig goed , dat ze meteen definitief erkend zijn. Machtig mooi dus en weer een voldoening als fokker. Want je steekt er toch tijd en energie in. Een mooie kleurslag , waar op het moment erg veel vraag naar is. Ik hoop de eerste jongen te verwachten rond half Maart.

 

Met mijn  Hollanders was ik ook heel succesvol tijdens de Championshow. Een Zwarte jonge voedster ( 9NF-644 ) van mij werd daar Fraaiste Hollander met 1F 97 en werd derde van alle tekeningrassen , weer een kroon op je werk als fokker !

 

Ook heel veel werk verzet. Mijn nieuwe konijnenstal stond 7 Februari overeind. Een fraai gezicht in de tuin en veel meer ruimte. Al met al een hele klus en het koude winterweer zat ook niet mee. Maar met hulp van familie en vrienden , is de klus toch geklaard. Bijzonder trots en blij ben ik met deze nieuw aanwinst en zal vele vrije uurtjes hier vertoeven .

 

De Tekeningrassenshow zit er ook weer op. Zo'n 339 Tekeningdieren waren er te bewonderen , waarvan een 140 Hollanders.

Ik had 3 Hollanders ingestuurd met mooie resultaten. Twee dieren werden derde van de keurmeester en een werd 6e van alle Hollanders.

Een mooie dag waar je veel kunt bijpraten met collega Hollanderfokkers.

 

23-12-2009

Beste bezoekers van mijn website. Ik heb een Menuknop toegevoegd. Laatste Nieuws

Er is natuurlijk altijd wel iets te melden, wat ik tot nu toe verzuimd heb. Daarom zal ik proberen om geregeld Nieuws te vermelden.

 

De eerste nesten jonge Hollanders worden begin Januari 2010 verwacht. Niet dat ik hier een groot

voorstander van ben, maar onze jaarlijkse Fokkersdag van de Hollanderclub wordt altijd in de  maand Juni gehouden. Dus dan probeer ik altijd een paar mooie diertjes te fokken ,die dan kunnen deelnemen aan deze altijd oergezellige Fokkersdag ( zeker een bezoekje waard ).

 

Met het dekken van de NHD wacht ik nog even. De eerste jongen in Maart, vindt ik vroeg genoeg.

 

De laatste Blauwe en Blauw-Bonte NHD zijn weg. Ik ga me nu geheel toeleggen op de  Bruine en

Bruin-Bonte NHD. Dit kost genoeg energie en hokruimte. Binnenkort meer nieuws over de Bruine.

 

Het tentoonstellingsseizoen gaat buitengewoon. Op 4 tentoonstellingen heb ik tot nu toe deelgenomen

en overal de Beste Hollander gebracht, met verschillende dieren en onder diverse keurmeesters. Waarvan

tevens  3 maal beste dier van de keurmeester.

Ik ben dan ook erg tevreden. Ik hoop dat zich dit voortzet, want m.i. de twee mooiste TT moeten nog komen.

De Championshow, eind januari 2010 en de Tekeningrassenshow, 27 feb. 2010.

 

Er komt begin volgend jaar ook een nieuw onderkomen voor mijn konijnen. Een stuk groter.Ik kijk er erg naar uit.

Maak een Gratis Website met JouwWeb